Hvor langt skal vi gå i jagten på evigt liv?

Det er overskriften, når to tidligere medlemmer af Det Etiske Råd den 25.november debatterer ved en vidneskabscafé i Aarhus: professor i medicinsk genetik Thomas G. Jensen og redaktør Klavs Birkholm fra TeknoEtik.

Lundbeck Science Café skriver i indbydelsen: ”For første gang nogensinde er det lykkedes forskere at skabe et foster ved at blande menneske- og grisestamceller, dvs. skabe en såkaldt ’menneskegris’. Det resultat åbner op for nye muligheder for at dyrke erstatningsorganer til mennesker i grise og dermed afhjælpe den store mangel på organer. Det vil i et fremtidsscenarie kunne give os mennesker markant længere tid at leve i – måske endda være et skridt på vejen til det evige liv? Men forskningen rejser også en række etiske dilemmaer. Bliver grisene for menneskelige? Kan man etisk forsvarligt bruge grisene som værtsdyr til at dyrke organer til mennesker? Hvor langt skal vi gå?”

Sted: Godsbanen, Remisen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Tid: Lørdag den 25.11 kl. 11:00-13:15